Συμβαίνει τώρα :) Όταν οι άνθρωποι που αγαπάς ζουν μακρυά σου

Σχέσεις από απόσταση: πόσο δύσκολο ή εύκολο είναι τελικά;

Οι περισσότεροι άνθρωποι θεωρούν πως μια σχέση από απόσταση έχει ημερομηνία λήξης που έρχεται μάλιστα πολύ γρήγορα συγκριτικά με μια συμβατική σχέση. Σίγουρα, τα ζευγάρια που ζουν χωριστά, έχουν να αντιμετωπίσουν πολλές δυσκολίες και εμπόδια. Ωστόσο, όσο περίεργο και αν ακούγεται, στην σημερινή εποχή είναι ένα φαινόμενο πολύ συχνό. Η δουλειά και οι σπουδές είναι δύο από τους κύριους λόγους που πολλά ζευγάρια “αναγκάζονται” να βλέπονται λίγες φορές το χρόνο.

Πως καταφέρνουν λοιπόν αυτές οι σχέσεις και επιβιώνουν; Ποιο είναι το μυστικό που τους “ενώνει” αντί να τους χωρίσει; Η απάντηση είναι μία. Ειλικρίνεια και επικοινωνία. Είναι πολύ σημαντικό οι δύο σύντροφοι να μοιράζονται  τα μικρά ή τα μεγάλα, σημαντικά ή ασήμαντα θέματα που συμβαίνουν στην καθημερινότητά τους. Όταν ο ένας αποτελεί μέρος της ζωής του άλλου, έστω και από απόσταση, τότε οι δεσμοί μπορούν να διατηρηθούν.

Θα μου πείτε από την άλλη “μάτια που δεν βλέπονται, γρήγορα λησμονιούνται”. Εν μέρει ισχύει. Όμως, ποιος είπε πως η αγάπη και ο έρωτας απαιτούν καθημερινή φυσική παρουσία για να διατηρηθούν; Ξέρω, είναι δύσκολο να κοιμάστε τα βράδια μόνοι σας ή να θέλετε να μοιραστείτε μια χαρούμενη στιγμή μαζί και να μην είναι εκεί. Σκεφθείτε, όμως, ότι αυτή η “έλλειψη” μπορεί να δυναμώσει τους δεσμούς μεταξύ σας και αφού μαζί έχετε αντιμετωπίσει όλα τα εμπόδια, να καταλάβετε τελικά πως αυτή/αυτός είναι ο άνθρωπος που θέλετε να μοιραστείτε την ζωή σας.

Άλλωστε, η τεχνολογία (ευτυχώς) βοηθάει τα ζευγάρια που ζουν μακρυά. Οι βιντεοκλήσεις είναι ο πιο εύκολος τρόπος για να νιώθεις τον σύντροφό σου δίπλα σου. Αν πάλι έχει περάσει πολύς καιρός που δεν την/τον έχετε δει, τότε μια έκπληξη θα ανανεώσει την σχέση σας. Οι αεροπορικές εταιρείες με τα οικονομικά εισιτήρια πλέον είναι “σύμμαχοι”  των ανθρώπων που ζουν σε διαφορετικά μέρη του πλανήτη.

Προτού, λοιπόν, κάνετε μια αρνητική σκέψη για τον δεσμό σας, μήπως να προτιμήσετε να φτιάξετε βαλίτσα; Θα δείτε τελικά ότι δεν είναι και τόσο δύσκολο να “αγαπάς από απόσταση” 😉

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: